Βύθισαν Airbus Α300 στο Κουσάντασι για καταδυτικό τουρισμό

Βύθισαν Airbus Α300 στο Κουσάντασι για καταδυτικό τουρισμό

Τρόπους για να προσελκύσουν τουρίστες σε μια περίοδο μάλιστα που η τουριστική κίνηση στην Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναζητούν οι κάτοικοι των παραλιακών περιοχών της γείτονος.

Στην προσπάθεια αυτή η δημοτική Αρχή της πόλης Κουσάντασι αποφάσισε να βυθίσει στα νερά του Αιγαίου ένα Airbus A300, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το αεροπλάνο, με άνοιγμα φτερών 44 μέτρα και μήκος 54 μέτρα, έχει ως στόχο τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ένα σπόρ που γνωρίζει άνθηση στις παραλιακές περιοχές όπου επαγγελματίες του είδους οργανώνουν εκδρομές για καταδύσεις τόσο αρχαρίων όσο και πιο έμπειρων στις καταδύσεις.

Επίσης, στόχος των αρχών της περιοχής είναι το αεροσκάφος να λειτουργήσει ως ύφαλος, προσελκύοντας έτσι υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους επιπλέον 250.000 άνθρωποι, Τούρκοι και ξένοι, θα επισκέπτονται ετησίως την περιοχή μετά τη βύθιση του αεροπλάνου.

Ανεξλάρτητα εάν οπι στόχοι θα επιτευχθούν η όλη επιχείρηση βύθισης του κουφαριού του Airbus στα νερά του Αιγαίου είναι εντυπωσιακή και αξίζει να τη δείτε.