Βουλή: Ο Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ρύθμιση για τα πριμ των Ελλήνων πρωταθλητών

Βουλή: Ο Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ρύθμιση για τα πριμ των Ελλήνων πρωταθλητών

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία δίνει λύση στο χρονίζον πρόβλημα με τα πριμ των Ελλήνων πρωταθλητών που ήρθε στο φως μετά τη σχετική καταγγελία της Κατερίνας Στεφανίδη δίνει ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο της απονομής οικονομικών επιβραβεύσεων σε διακριθέντες αθλητές κατά τρόπον ώστε να περιλαμβάνονται σαφώς στις επιβραβευόμενες διοργανώσεις τα περιοδικώς διεξαγόμενα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου καθώς και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα κολύμβησης που διεξάγονται σε πισίνες μήκους 50 και 25 μέτρων αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η εν λόγω διάταξη έχει και αναδρομική ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου του 2016 προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν στους Έλληνες πρωταθλητές.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι την 31η Μαρτίου του 2021 ενώ ορίζεται ότι για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης ειδικών κανονισμών μεταγραφών και έγκρισης αγωνιστικών προγραμμάτων, προϋπολογισμών και απολογισμών των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών μέσω των Δ.Σ. αυτών χωρίς έγκριση από την απαιτούμενη συνέλευση.