Βουλγαρία: Νεαρός σκότωσε και τραυμάτισε πολίτες σε είσοδο σχολείου

Βουλγαρία: Νεαρός σκότωσε και τραυμάτισε πολίτες σε είσοδο σχολείου

Ένας νεαρός άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε μια 15χρονη μαθήτρια στα σκαλιά του σχολείου της, στη νότια Βουλγαρία, και στη συνέχεια επιτέθηκε σε μια καθηγήτρια και σε έναν άλλο άνδρα, προτού επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Τσάβνταρ Μποζούρσκι, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Σλίβεν, είπε ότι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διατηρούσε δεσμό με το κορίτσι και η δολοφονία της ενδέχεται να είναι "έγκλημα πάθους". Τα επεισόδια βίας στα σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο για τη Βουλγαρία.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο ο Μποζούρσκι διευκρίνισε ότι ο 28χρονος μαχαίρωσε έναν συνομήλικό του έξω από το σχολείο της πόλης. Κατόπιν προχώρησε μέχρι τα σκαλιά και επιτέθηκε στην 15χρονη, η οποία πέθανε επί τόπου. Σειρά είχε μια 40χρονη καθηγήτρια, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο δράστης έτρεξε στο πίσω μέρος του σχολείου και αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα με ένα πιστόλι αερίου.

Ο δράστης και ο συνομήλικός του τραυματίας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία απέκλεισε το σχολείο και ενημέρωσε τους γονείς που έσπευσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους. Οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις τους τη στιγμή του επεισοδίου και δεν κινδύνευσαν, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ