Βουλγαρία: Χορηγεί 3,5 εκατ. λέβα για την ανακαίνιση μονής στο Άγιο Όρος

Βουλγαρία: Χορηγεί 3,5 εκατ. λέβα για την ανακαίνιση μονής στο Άγιο Όρος

Στα 3,5 εκατ. λέβα ανέρχεται το ποσό της οικονομικής βοήθειας που προσφέρει η Βουλγαρία για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και ανοικοδόμησης της ανατολικής πτέρυγας της Μονής Ζωγράφου στο Άγιο Όρος. Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού Βέλισλαβ Μινέκοφ κατά την ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο.

Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και συντήρηση της ανατολικής πτέρυγας αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, κυρίως μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην πτέρυγα εκείνη. Επρόκειτο για την πτέρυγα στην οποία ο Βούλγαρος κληρικός της μονής Χιλανδρίου, Παΐσιος του Χιλανδαρίου, ολοκλήρωσε τη σλαβο-βουλγαρική Ιστορία του, ένα βιβλίο που θεωρείται ορόσημο της βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης.

Ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει μια συνάντηση με τον ηγούμενο της μονής για να συζητήσουν και άλλους τρόπους παροχής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος θέρμανσης και την επισκευή του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Ζωγράφου.