Βορίδης: Έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα της σύστασης των νέων νομικών προσώπων για τις λαϊκές

Βορίδης: Έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα της σύστασης των νέων νομικών προσώπων για τις λαϊκές

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στα γραφεία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών εν όψει της σύστασης  νέων νομικών προσώπων που θα διαχειρίζονται τις λαϊκές αγορές σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

«Έχω επιλέξει στη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας να είμαι πάντοτε χρήσιμος και όχι απαραίτητα πάντοτε αρεστός. Όταν κληθώ να επιλέξω για τη χάραξη μίας πολιτικής τότε μπορώ πολύ εύκολα να πω όχι σε κάτι που θα κρίνω με ορθολογικά επιχειρήματα ότι δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών και της πολιτείας.  

Με τον Δημήτρη Μουλιάτο έχουμε συναντηθεί πολλές φορές για το ζήτημα του νομικού προσώπου. Οφείλω λοιπόν να παραδεχτώ πως από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος κατάφερε να με πείσει ότι η ίδρυση και η λειτουργία του νομικού προσώπου είναι αναγκαία όχι μόνο για την καλύτερη εξέλιξη του θεσμού αλλά γιατί μου κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει στο έπακρον τους χιλιάδες των καταναλωτών που καθημερινά επιλέγουν τις λαϊκές αγορές για να προμηθευτούν τα αγαθά που θα βάλουν στο οικογενειακό τους τραπέζι», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στους προέδρους των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ και στα μέλη των διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Μάλιστα ο υπουργός έθεσε και το χρονοδιάγραμμα αφού όπως ανέφερε την Τρίτη 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και πρόκειται να ενημερώσει αναλυτικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους βασικούς πυλώνες του νέου νομοσχεδίου που θα καθορίζει τη σύσταση και τη λειτουργία των νέων νομικών προσώπων. Ακολούθως το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα προωθηθεί στα αρμόδια όργανα του ελληνικού κοινοβουλίου κι αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ψήφισή του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος, τόνισε πως ο αγώνας για τη σύσταση του νέου νομικού προσώπου ήταν και παραμένει εξίσου σημαντικός με τη ψήφιση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές.