Βορίδης: «Ανοιχτή» η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Βορίδης: «Ανοιχτή» η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Το γεγονός πως η κυβέρνηση θα πει «όχι» σε ένα γενικό lockdown ακόμα και αν η επιτροπή των ειδικών το εισηγηθεί ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν υπάρχει σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους. «Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;»

Επίσης, επισήμανε πως το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι

Για το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, τόνισε πως έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε. 

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δε γινόταν αλλιώς».