Βολτίτσα στην κλειστή Ακρόπολη για την υπουργό Πολιτισμού

Βολτίτσα στην κλειστή Ακρόπολη για την υπουργό Πολιτισμού

Της Αγγελικής Κώττη

Τι ήθελαν πρωινιάτικα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο  υφυπουργός Κ. Στρατής  στην Ακρόπολη, η οποία μάλιστα σήμερα δεν λειτουργεί, λόγω απεργίας των εργαζομένων; Προσπάθησαν, υποτίθεται, να συναντήσουν τους συνδικαλιστές, ώστε να γίνει συζήτηση επί του αιτήματος της απεργίας, αλλά επειδή αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων βρίσκονταν σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, είπαν πως θα κανονίσουν συνάντηση και απεχώρησαν.

Κι όμως, θα μπορούσαν να έχουν συναντήσει τους εκπροσώπους των σωματείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού πολύ πριν, και όχι να κάνουν τακτικισμούς. Αν και η κα Ζορμπά ισχυρίστηκε πως ουδέποτε δέχτηκε αίτημα για συνάντηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους, αρκεί μία απλή έρευνα στα πρωτοκολλημένα έγγραφα των γραφείων σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ για να διαπιστώσει πως κάνει λάθος. Δεν έχουν πρωτοκολληθεί, απλώς, τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και των σωματείων, αλλά και εξώδικα.

Αποτελεί θλιβερό φαινόμενο μία υπουργός και ένας υφυπουργός να εμφανίζονται στην κλειστή Ακρόπολη (παγκόσμιο το όνειδος) ενώ θα μπορούσαν χθες να έχουν καλέσει τους συνδικαλιστές στο υπουργείο για συζήτηση. Τότε το ενδιαφέρον θα αποδεικνυόταν ειλικρινές.

Η ΠΟΕ- ΥΠΠΟ κήρυξε την σημερινή 24ωρη απεργία αντιτιθέμενη στη μεταβίβαση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών ακινήτων στο υπερταμείο. Η κυβέρνηση επιμένει πως στο τέλος δεν θα μεταβιβαστούν. Αρνείται όμως να δώσει στα σωματεία αλλά και στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων όχι με κωδικούς Κτηματολογίου, παρά με την ονομασία καθενός.