Βόλος: Σε τρία χρόνια σταματά η λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων

Βόλος: Σε τρία χρόνια σταματά η λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων

Σε τρία χρόνια θα σταματήσει τη λειτουργία του το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Βόλο, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η Σ. Νικολάου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, επισκέφθηκαν σήμερα το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου στην οδό Μεταμορφώσεως, στη συνοικία Χιλιαδούς, και αφού ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του, εξήγησε ότι η έκταση θα αποδοθεί για αξιοποίηση  στον Δήμο Βόλου, για ένα κέντρο τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας.

Η παύση λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων σημαίνει παράλληλα και την έναρξη προγράμματος ανακαίνισης και επέκτασης των Αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, η οποία γίνεται χωρητικότητας 800 ατόμων, ενώ θα λειτουργήσει ταυτόχρονα στον χώρο Πολυδύναμο Κέντρο, Κράτησης Ανηλίκων, με Κέντρο Υγείας και σύγχρονο Εκπαιδευτήριο που θα περιέχει ψυχιατρική και ιατρική μονάδα, χώρους εκπαίδευσης, σωφρονιστικής και μετασωφρονιστικής μέριμνας όσο και πειθαρχική μονάδα.

Όπως τόνισε η Σ. Νικολάου  η μεταφορά θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα, ο φάκελος για την οποία ανασύρθηκε από το συρτάρι, όπου παρέμενε επί μια 20ετία. Σύμφωνα με την γ.γ Αντεγκλημτικής Πολιτικής η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί οπότε το έργο θα «τρέξει» γρήγορα.Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα, καθώς περέμενε βαλτωμένο επί 22 χρόνια, όπως τόσα άλλα στην περιοχή.