Βloomberg: Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα οι πολίτες της

Βloomberg: Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα οι πολίτες της

Μόνο τον περασμένο Αύγουστο 50.000 Βενεζουελάνοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους καταφεύγοντας στη γειτονική Κολομβία, σε μια προσπάθεια να σωθούν από την πείνα και την αστυνομοκρατία που έχει επιβάλλει το καθεστώς Maduro.

Σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, επικεντρώνεται στα τεκταινόμενα στην Cucuta, μια μικρή συνοριακή πόλη της Κολομβίας που δέχεται το ποτάμι προσφύγων από τη Βενεζουέλα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των προσφύγων συνεχώς αυξάνεται καθώς από 22.700 τον Ιούλιο, ξεπέρασαν τους 50.000 τον Αύγουστο, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται όσοι περνούν παράνομα τα

Οι περισσότεροι πρόσφυγες μένουν στην Cucuta μόνο μέχρι να σφραγίσουν το διαβατήριό τους και στη συνέχεια προχωρούν προς το εσωτερικό της Κολομβίας. Ο αριθμός των προσφύγων είναι πλέον τόσο υψηλός ώστε οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και η Εκκλησία δεν έχουν αρκετούς πόρους για τα συσσίτια που απαιτούνται ενώ η κυβέρνηση της Κολομβίας εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δομών φιλοξενίας, σε περίπτωση που η κρίση στη Βενεζουέλα βγει εκτός ελέγχου και υπάρξει μαζική έξοδος προσφύγων, συμπληρώνει το Bloomberg.