Bloomberg: Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων από την έρευνα της Novartis

Bloomberg: Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων από την έρευνα της Novartis

Κανένα στοιχείο που να δείχνει δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων δεν βρέθηκε από εσωτερική έρευνα της Novartis, σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του. 

«Η εσωτερική έρευνα της φαρμακοβιομηχανίας δεν βρήκε ίχνος στοιχείων που να δείχνουν δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων», αναφέρει και προσθέτει ότι «η υπόθεση της δωροδοκίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς οι εκλογές στην Ελλάδα πλησιάζουν, ωστόσο η έρευνα δεν έχει τελειώσει για τις αρχές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται εκπρόσωπο της εταιρείας, η Novartis δεν έλαβε προνομιακή τιμολόγηση από το ελληνικό κράτος και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει αν υπήρξαν «ανάρμοστες πληρωμές» σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Όπως επισημαίνεται, κατά τη διάρκεια της θητείας του γενικού διευθυντή, Βας Ναρασιμχάν, η φαρμακοβιομηχανία εργάζεται ώστε να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με συμβούλους, λομπίστες και αξιωματούχους μετά και την εμπλοκή της σε ένα ακόμη σκάνδαλο στις ΗΠΑ σχετικά με πληρωμές σε μια εταιρεία στην οποία είναι επικεφαλής έναν πρώην δικηγόρος του Τραμπ.