Βίντεο για το πώς μπήκε η φωτιά στη Μόρια

Βίντεο για το πώς μπήκε η φωτιά στη Μόρια

Βίντεο που απεικονίζει τους δράστες που βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Στο βίντεο, κάποιοι ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ ένας από αυτούς κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως στη σύλληψη έξι αλλοδαπών νεαρής ηλικίας για τον εμπρησμό του ΚΥΤ στη Μόρια προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. «Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Αρχικά είχε γίνει η σύλληψη πέντε αλλοδαπών, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι συνελέφθη και το έκτο άτομαο που είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούταν.

«Με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων», είχε τονίσει από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.