Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στον Σχίνο- Έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδενδρα
Μεσσηνία

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στον Σχίνο- Έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδενδρα

Καλύτερη δείχνει να είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή του Σχίνου στη Μεσσηνία που καίει δασική έκταση, μετά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο. 

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, όπως αναφέρει «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα εκκένωσης από το 112 για εκκένωση του Μεσοχωρίου προς Πήδασο.

Στο σημείο επιχειρούν 94 πυροσβέστες και 17 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Νωρίτερα, στο σημείο επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Την πυρκαγιά στην περιοχή ανίχνευσε και το σύστημα FireHub. 

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη , προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις: 

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)