Βέλγιο: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν ακόμη ύποπτο

Βέλγιο: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν ακόμη ύποπτο

Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι, μία ημέρα μετά την ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξήγαγαν, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και (τη διάπραξη) μιας τρομοκρατικής επίθεσης» στο Παρίσι, επισήμανε η εισαγγελία, που προσέθεσε ότι ο ύποπτος έχει προφυλακιστεί.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του, ή τον ρόλο που είχε αναλάβει.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο Βέλγιο σε άμεση σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι διατηρεί το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο βαθμό στην περιοχή των Βρυξελλών λόγω του κινδύνου να διαπραχθεί μια τρομοκρατική επίθεση, τον οποίο χαρακτηρίζει «σοβαρό και επικείμενο».

Άλλοι 15 άνθρωποι που προσήγαγαν οι αρχές χθες το βράδυ σε διάφορες κοινότητες των Βρυξελλών και του Σαρλερουά (νότιο Βέλγιο) αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ