Βέλγιο: Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες

Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Βελγίου και αύριο θα παραμείνει κλειστό το μετρό. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα πανεπιστήμια. Η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την Τετάρτη οπότε αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προοδευτικά το μετρό.

Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς  

Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν με τα τρένα υψηλής ταχύτητας τα οποία αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών και της Αμβέρσας όπως επίσης και οι επιβάτες των τρένων Thalys που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Nord του Παρισιού παρακαλούνται να προσέρχονται στους σταθμούς μισή ώρα νωρίτερα από την αναχώρησή τους, καθώς έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.

«Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι θα υποβληθείτε σε ελέγχους στοιχείων και αποσκευών πριν από την αναχώρηση από τους σταθμούς Bruxelles-Midi και Anvers-Central» επισήμανε η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απευθύνοντας έκκληση στους επιβάτες των Thalys, των TGV και των διεθνών αμαξοστοιχιών ICE με κατεύθυνση προς τη Γερμανία που διέρχονται από το Βέλγιο.

«Λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, η διαδικασία της επιβίβασης ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Παρακαλούμε να προσέρχεστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρησή σας» σημείωσε η εταιρεία Thalys στο Twitter.

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Bruxelles-Midi, Anvers-Central και Paris-Nord» εξήγησε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, σε μια σύσταση που απηύθυνε προς τους πελάτες της και περιέλθει στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εταιρεία τους ζήτησε να «λάβουν υπόψη του μια επιπλέον καθυστέρηση διάρκειας 30 λεπτών μέχρι να φθάσουν στις αποβάθρες του Paris-Nord, Anvers-Central και Bruxelles-Midi».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ