Α. Βατόπουλος: Έρχονται μέτρα για το κολύμπι στις πισίνες

Α. Βατόπουλος: Έρχονται μέτρα για το κολύμπι στις πισίνες

«Καμπανάκι» στην αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων σήμαναν οι εικόνες με τον συνωστισμό στις παραλίες, ενόψει και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες. 

Για το ζήτημα μίλησε στην ΕΡΤ ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ που επεσήμανε ότι οι πισίνες είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή και πως τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Όπως είπε, το ένα σκέλος είναι «το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι και αφετέρου να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας». Το δεύτερο μέτρο, τόνισε, θα αφορά στον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανώς θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών επιφάνειας.

Αναφερόμενος, στο συνωστισμό που παρατηρείται στις παραλίες, τόνισε ότι «είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και χρειάζεται πολλή αυτοοργάνωση». 

Οι οδηγίες ασφαλείας που έδωσε, εκτός από την αποφυγή του συνωστισμού, είναι πως ο κόσμος πρέπει να προσέχει τις επιφάνειες που πιάνει, να πλένει επιμελώς τα χέρια του και να μην αγγίζει το πρόσωπό του. «Ούτε με την άμμο, ούτε με το νερό, ούτε με τις ντουζιέρες, αν ακολουθεί κανείς τα μέτρα, υπάρχει πρόβλημα», εξήγησε.