Β. Οικονόμου: Αυτό δεν είναι πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας, είναι καθυπόταξη του κόσμου

Β. Οικονόμου: Αυτό δεν είναι πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας, είναι καθυπόταξη του κόσμου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Οικονόμου, για το νομοσχέδιο της πρωτοβάθμιας υγείας που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. «Αυτό δεν είναι πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας υγείας... Το θεωρούμε μία τρομερή καθυπόταξη του κόσμου, προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο, να τον βάλει να γυρνά γύρω από αυτό το σύστημα που πάει να στήσει, το οποίο δεν έχει εξασφάλιση βιωσιμότητας. Άρα, 150 εκατ. θα πεταχτούν στον αέρα» τόνισε σε συνέντευξή του στον real fm.

 

«Προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους, γιατί αυτό που έφεραν ήταν ένα κατασκεύασμα το οποίο όχι Πρωτοβάθμια υγεία δεν είναι, αλλά δεν μπορεί να σταθεί ούτε για πρώτη Δημοτικού ανάλυση. Εμείς, τις βασικές αρχές, το πώς βλέπουμε την Πρωτοβάθμια με τον οικογενειακό γιατρό ως ελεύθερη επιλογή του πολίτη και όχι να του το επιβάλει ο Ξανθός με τον Πολάκη, τον συριζαίο γιατρό στη γειτονιά για να μπορεί να ελέγξει όλο το σύστημα της υγείας και να βολέψει και 3.000 ρουσφέτια που έχουν έτοιμα να τα βάλουν μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα...»

Ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα προσφέρει στον Έλληνα πολίτη δωρεάν παροχές πρωτοβάθμιας υγείας και θα στηρίξει τον αδύναμο, χωρίς να τον φορτώσει με «φαραωνικά έργα» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

«Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι, αυτήν τη στιγμή έχει 140 εκατ. για δύο χρόνια και μετά τίποτα. Και ξέρετε τι θα κάνει ο κύριος; Θα ρίξει την καυτή πατάτα του τίποτα στην επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή στον κ. Μητσοτάκη... Τους στέλνουμε από τώρα μήνυμα να μην κουράζονται».

 

Φωτογραφία SOOC