B. Obama: "Ελληνες ήρωες βοηθούν στο προσφυγικό"

B. Obama: "Ελληνες ήρωες βοηθούν στο προσφυγικό"

Στο ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο αναφέρθηκε ο Barack Obama, στο περιθώριο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει το antenna.gr, ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου και του αντιπροέδρου Joe Biden, σε ομιλία του μπροστά σε 400 Ελληνοαμερικανούς με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου που εορτάζεται ανελλιπώς από το 1986 στο Λευκό Οίκο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις ήταν και είναι δυνατές.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά ο ελληνικός λαός αντιστέκεται. “Ο ελληνικός λαός έχει περάσει και πιο δύσκολα στο παρελθόν και δείχνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φροντίζοντας πρόσφυγες και σώζοντας ζωές στην θάλασσα. Έχουμε καθημερινά Έλληνες ήρωες που βοηθούν στο προσφυγικό” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Barack Obama, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία Αθήνας και κουαρτέτου απάντησε “ότι δουλεύουμε γι αυτό”.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Joe Biden, με την σειρά του, αναφερόμενος στην 45λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι “έχει δύσκολες αποφάσεις να πάρει”. Παράλληλα τόνισε ότι “το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα και γι΄αυτό μιλάω με την Christine Lagarde όλη την ώρα…” .