Β. Μεϊμαράκης: Βαριά η σκιά του Κώστα Καραμανλή στον τόπο

Β. Μεϊμαράκης: Βαριά η σκιά του Κώστα Καραμανλή στον τόπο

Η Κυβέρνηση έχει νωπή εντολή, δε χρειάζεται να ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία και υποστηρίζοντας ότι «περιμένει τις εξελίξεις στη ΝΔ» να μην προχωράει το κυβερνητικό πρόγραμμα, σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

Αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, που σύμφωνα με διαρροέςφέρεται να στηρίζει την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι «έχει βαριά σκιά» και αποτελεί «μεγάλο κεφάλαιο» όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για τη χώρα γενικότερα.

Όσον αφορά στο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι οι συνυποψήφιοί του επιχείρησαν να το μετατρέψουν σε πολιτικό και να του ρίξουν την ευθύνη. Έφερε ως παραδείγματα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στο TAXISnet, καθώς και εκείνα που σημειώθηκαν σε ψηφοφορία στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD). Απέφυγε να δεσμευτεί ότι αυτήν την Κυριακή δε θα υπάρξουν ανάλογα προβλήματα, λέγοντας ότι δεν είναι τεχνικός για να πει κάτι τέτοιο.

Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει εκλογές με καταλόγους, συγκεκριμένα να υπάρχει ο εκλογικός κατάλογος του 2009, αλλά οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν το δέχθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη στήριξη της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι ήταν απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ της ΝΔ. Έπρεπε η χώρα να αποφύγει τα “βράχια”, τόνισε και συμπλήρωσε «Ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα, όχι μέτρα». Αναρωτήθηκε δε, «όταν ο Άδωνις συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όλα ήταν καλά τότε;».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «για Περιφερειάρχης είναι πολύ καλός, αλλά για πρόεδρος δεν κάνει», υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται κάποιον με περισσότερες εμπειρίες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης στελεχών μετά την εκλογή νέου προέδρου, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διασπάσεις, ωστόσο δεν απέκλεισε να υπάρξουν  αποχωρήσεις. Τόνισε, όμως, ότι «μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα δώσω σε κανέναν τη δικαιολογία να αποχωρήσει».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε λέγοντας ότι ήταν καλός Πρωθυπουργός, αλλά είχε αφήσει τις τύχες του κόμματος σε συνεργάτες που αποδείχθηκαν ανάξιοι.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, τέλος, ότι ο ίδιος στα δύσκολα βγήκε μπροστά, όταν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας μια “καυτή πατάτα” στα χέρια του.