Β. Κικίλιας: Να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας

Β. Κικίλιας: Να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας

Προτροπή προς τους Έλληνες πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες που δίνει η επιστημονική κοινότητα, να τηρούν απαραιτήτως τους κανόνες προσωπικής υγιεινής καθώς επίσης και ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, έκανε από το βήμα της βουλής, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

«Ζητώ απ’ όλους ατομική ευθύνη και σοβαρότητα στο διάστημα που έρχεται. Να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Να ακούσουμε τις οδηγίες των ιατρών. Ζητώ να προσέξουμε όλοι την προσωπική υγιεινή. Για τις ευπαθείς ομάδες που είναι η κύρια έννοια μας γιατί αυτοί πλήττονται κυρίως, να προσέξουν, για τις ημέρες που έρχονται να μείνουν σπίτι τους. Να μην είναι κοντά σε ανθρώπους με συμπτώματα γρίπης. Να επικοινωνούν με τον ιατρό τους και με τον ΕΟΔΥ. Να καταλάβουμε όλοι ότι η υγεία όλων μας δεν είναι παιχνίδι. Να πειθαρχήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε κράτος αλληλεγγύης, προφανώς ελεύθερο αλλά πειθαρχημένο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, απέδωσε τα εύσημα στην αντιπολίτευση για την εν γενεί στάση της ως προς το ζήτημα του κορονοιού, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα εισαχθεί στη Βουλή τροπολογία που θα αφορά νέες προσλήψεις (πέραν των 1500 που ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος) για νοσηλευτές και γενικά προσωπικό που έχει να κάνει με την ενίσχυση των ΤΕΠ και των ΜΕΘ.