Αύξηση εισαγωγών σε Αττική - Ρεκόρ νοσηλευόμενων στο Σωτηρία
Μ. Γκάγκα

Αύξηση εισαγωγών σε Αττική - Ρεκόρ νοσηλευόμενων στο Σωτηρία

Αυξημένος αριθμός εισαγωγών τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως επισήμανε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Kεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία»,  Μίνα Γκάγκα.

Σε ό,τι αφορά δε στο Σωτηρία αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους.

Για τα εμβόλια η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλή και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό. 

«Αν δεν σταματήσουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια με φίλους και δεν περιορίσουμε τις επαφές μας σε λιγοστούς συγγενείς, όπως κάναμε τα Χριστούγεννα, τότε ανεξαρτήτως μέτρων ή όχι, η κατάσταση θα ξεφύγει», προειδοποίησε χτες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal η κ. Γκάγκα, κρούοντας καμπανάκι ότι οι περιορισμοί από μόνοι τους, δεν αρκούν. Το βασικό πρόβλημα παραμένουν οι συνωστισμοί, τα πάρτι και η έκθεση σε όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους.

«Είναι εύκολο τα 1.000 κρούσματα την ημέρα να τριπλασιαστούν ή να τετραπλασιαστούν μέσα σε μια εβδομάδα. Είδαμε τι συνέβη στην Πορτογαλία, όπου στα τέλη Δεκεμβρίου τα νούμερα ήταν κάτω από τα 4.000 και μετά εκτινάχθηκαν στα 16.000», σημείωσε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι πρέπει να παραμείνουμε στην «κοινωνική φούσκα» μας και προειδοποιώντας ότι αν μας ξεφύγει τώρα ο έλεγχος, η ζωή μας θα πάει μήνες πίσω.