Αυξημένα μέτρα ενόψει ΔΕΘ λαμβάνουν από το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές

Αυξημένα μέτρα ενόψει ΔΕΘ λαμβάνουν από το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές

Μαζική συγκέντρωση από μέλη 30 τουλάχιστον διαφορετικών οργανώσεων αντιεμβολιαστών αναμένουν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει το σχεδιασμό για την υλοποίηση των αυξημένων μέτρων που λάβουν από το Σάββατο, τα οποία περιλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας οριστικοποιήθηκαν, ύστερα από σειρά συσκέψεων και όπως φαίνεται θα είναι εμφανώς πιο αυστηρά σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι Αρχές περιμένουν το Σάββατο μαζική συγκέντρωση αντιεμβολιαστών μπροστά από το Λευκό Πύργο. Συνολικά έξι διαφορετικές συγκεντρώσεις θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται 5000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, η ΥΜΕΤ, η ομάδα ΟΠΚΕ και η ομάδα Δράση.

Κλούβες των ΜΑΤ θα δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας γύρω από το συνεδριακό κέντρο, με στόχο, σε περίπτωση που επιχειρήσουν διαδηλωτές να σπάσουν το φραγμό και να μπουν στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης να μη καταστεί δυνατό.

Περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, θα υπάρχουν Αίαντες, οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της Αστυνομίας. Από αέρος θα επιχειρεί το ελικόπτερο και τα drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο.