Αυστηροποίηση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση ζητάει ο Ανδρέας Ξανθός

Αυστηροποίηση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση ζητάει ο Ανδρέας Ξανθός

Τη λήψη οριζόντιων μέτρων αυστηρότερων περιορισμών για όλους ανεξαιρέτως σε χώρους συνάθροισης και διασκέδασης, ενόψει εορτών, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια παρέμβασή του σε επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος την πολιτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ανησυχίες των ειδικών.

«Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας των χώρων μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με αυτό το κλίμα εφησυχασμού. Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής» επισήμανε ο  τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

«Όλες οι άλλες χώρες είναι σε συναγερμό και παρά το γεγονός ότι έχουν πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας σχεδιάζουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ενόψει των εορτών. Και εμείς έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση, λέγοντας ότι έχουμε ύφεση του φαινομένου», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται πεισματικά να κατανοήσει ότι αυτή η κρίση, εκτιμώντας ότι η πανδημία, θα σοβεί για πολύ καιρό ακόμα και η διαχείρισή της θέλει διαφορετική μεταχείριση.