Ασθενής με την «Όμικρον»: O εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης

Ασθενής με την «Όμικρον»: O εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης

«Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης» δήλωσε ο Έλληνας μόνιμος κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ που βρέθηκε θετικός στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Όμικρον» και έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του στα Χανιά, χωρίς ωστόσο να έχει συμπτώματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την περιπέτειά του ο Κώστας Αγγελάκης, που δραστηριοποιείται στην εστίαση, επισήμανε πως δεν έχει ιδέα από πού μπορεί να κόλλησε τη μετάλλαξη, ενώ υπογράμμισε πως εμβολιάστηκε για ηθικούς λόγους, γιατί δεν ήθελε να βάλει τους δικούς του σε κίνδυνο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω συμπτώματα, είμαι καλά, είμαι εμβολιασμένος. Την "Όμικρον" την ανακάλυψη μόλις έφτασα από το Άμπου Ντάμπι στην Αθήνα. Δεν γνώριζα καν. Άλλοι είπαν ότι εγώ άλλαξα το εισιτήριό μου για να έρθω. Εγώ έχω να έρθω στην Ελλάδα δύο χρόνια και θεώρησα ότι ήταν ευκαιρία τώρα, γιατί ακούγαμε στις ειδήσεις ότι μπορεί τα Χριστούγεννα να πάνε σε lockdown. Οπότε ήταν το timing αυτό να έρθω τη συγκεκριμένη περίοδο στην Ελλάδα και δυστυχώς βρέθηκα να είμαι θετικός στον ιό της Covid», σημείωσε, σχολιάζοντας πως δεν έχει συμπτώματα.

Για την απόφαση να εμβολιαστεί, δήλωσε πως «αυτό είναι στη συνείδηση του καθενός, πώς θα ανταποκριθεί σε τέτοια περιστατικά. Εμένα η συνείδηση μου έλεγε να πράξω έτσι και έτσι έπραξα γιατί και εγώ έχω μεγάλους σε ηλικία γονείς, έχω ανίψια, έχω αδερφό, έχω αδερφή, έχω νύφη, έχω φίλους που έπρεπε με κάποιο τρόπο να προστατευτούν και οι ίδιοι και εγώ».

Ενώ όπως είπε, σε καραντίνα έχουν τεθεί και όλες οι επαφές του. «Όλες οι επαφές που συναντήθηκα είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες. Δηλαδή, από Δευτέρα που βγήκα εγώ θετικός, έχουν περάσει 5, όποτε μένουν 9 μέρες ακόμα, αν δεν δείξουν κάποια συμπτώματα αυτές τις μέρες».