Ασκούν πιέσεις για διώξεις στην υποθεση Novartis – Κλήσεις σε... υπόπτους

Ασκούν πιέσεις για διώξεις στην υποθεση Novartis – Κλήσεις σε... υπόπτους

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στην... αρένα την υπόθεση Novartis πιέζοντας για άσκηση διώξεων. Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι εισαγγελείς εν μέσω αντεγκλήσεων και υπό το βάρος της αναφοράς του πρώην πλέον εποπτεύοντα της εισαγγελίας Διαφθοράς Γ. Αγγελή, εξετάζουν την κλήση μαρτύρων ως υπόπτων, που ουσιαστικά θα σπιλωθούν πολιτικά για όσο χρόνο διαρκέσει η διαδικασία αυτή.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Κυβέρνηση εν μέσω του θέματος των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και εν όψει εκλογών που θα διεξαχθούν σε κλίμα πόλωσης και συκοφαντίας ξαναρίχνει στο προσκήνιο την υπόθεση Novartis παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει στα χέρια των αρμοδίων αρχών το παραμικρό στοιχείο χρηματισμού πολιτικού προσώπου.

Ο πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς εισαγγελέας Αγγελής έχει καταθέσει αναφορά που σύμφωνα με πληροφορίες ερευνά ο Άρειο Πάγος. Η αναφορά φέρεται να αφορά το πρόσωπο της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη και σε αυτή γίνεται λόγος για «δικονομικές ακροβασίες».

Η αναφορά κατατέθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες κινείται σε υψηλούς τόνους. Πέραν των αναφορών περί «δικονομικών ακροβασιών» κάνει λόγο για σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν διαρραγεί.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές δημιουργεί έντονα ερωτήματα και μεγάλο προβληματισμό στο χώρο της Δικαιοσύνης. Όλα όσα ακούγονται περί πιέσεων που ασκούνται για «αποτελέσματα» εντός των δύο επόμενων εβδομάδα, για ποινικές διώξεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ακόμη και για κλήσεις πολιτικών προσώπων ως υπόπτων δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού.

Μάλιστα φέρεται να επιλέγει τη σπίλωση και τη συκοφάντηση ώστε να στρέψει εκτός συμφωνίας Πρεσπών τα βλέμματα αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες που επιθυμεί στο δρόμο προς τις εκλογές.

Πάντως η μη ύπαρξη στοιχείων, η παραίτηση Αγγελή, η αναφορά του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και οι αιχμές για δικονομικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει μιλώντας σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του ότι «δεν πρόκειται να πάω φυλακή» επιβεβαιώνουν ότι η σχέση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνηση και τμήματος της δικαιοσύνης βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε μετά από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με στοιχεία από το FBI Κατά ενός πρώην υπουργού. Ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά και κατηγορεί τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς που είχαν παραβρεθεί στη συνάντηση.

Κατηγορεί και την εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο στελεχών της κυβέρνησης που την κατηγόρησαν για καθυστερήσεις σε σχέση με τις εξελίξεις που έπρεπε να έχουν σημειωθεί στην υπόθεση Novartis.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και εφόσον κληθούν ως ύποπτοι πολιτικά πρόσωπα οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες.