Άρθρο Έλληνα δημοσιογράφου στο Guardian αναπαράγει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο Έλληνα δημοσιογράφου στο Guardian αναπαράγει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα άρθρο έλληνα δημοσιογράφου στον «The Guardian» μέσω του οποίου υιοθετείται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πορεία της οικονομίας καθώς και οι καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδείξει την πορεία της χώρας μετά την πανδημία ως σημαία της κριτικής της. Και αναπαράγεται από τα trolls του διαδικτύου ως αποκάλυψη-επιβεβαίωση.

Συγκεκριμένα, ο Guardian φιλοξενεί άρθρο Έλληνα δημοσιογράφου - αναλυτή όπως αναφέρεται η ιδιότητά του στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσα από την αναπαραγωγή του συστήματος των Συριζοτρόλ.

Σε αυτό μάλιστα γίνεται και μια ακόμη αναφορά. Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι ξεκάθαρο ότι χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για για να προχωρήσει σε «αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες» συμφωνίες που αφορούν στα δημόσια οικονομικά.

Μέσα στο άρθρο γίνονται αναφορές σε όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα Μέσα Ενημέρωσης και τις διαφημίσεις, τη διαχείριση των πόρων που θα διατεθούν από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των αποφάσεων που πρόκειται να επικυρωθούν ενώ παράλληλα θέτει υπό αμφισβήτηση την δυνατότητα της ημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Το άρθρο φιλοξενείται στο Guardian λίγο πριν την σύνοδο Κορυφής, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα της στήριξης της Ε.Ε. προς τις χώρες μέλη που επλήγησαν από τον κορονοΐό αλλά και να τεθεί από την ελληνική πλευρά το ζήτημα της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ουσία το άρθρο επιχειρεί να εγείρει ζήτημα ως προς την φήμη και την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκοντας ευήκοα ώτα στα sites και τα trolls του διαδικτύου που το αναπαράγουν ασμένως αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί και θέση του Guardian και κατ' επέκταση του διεθνούς Τύπου.