Αρνητική απάντηση Τσατάνη στο αίτημα να έρθει η δικογραφία Βγενόπουλου στη Βουλή

Αρνητική απάντηση Τσατάνη στο αίτημα να έρθει η δικογραφία Βγενόπουλου στη Βουλή

«Όχι» είπε ορθά κοφτά η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου στο αίτημα της να έρθει στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλου. Η ίδια προανήγγειλε ότι αν κληθεί από την Επιτροπή δεν πρόκειται να παραστεί.

Όλα αυτά «ενόχλησαν» την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «ενοχλεί»! «Φαίνεται ότι αποτελούμε κι εμείς μέρος του προβλήματος, η εχθρότητα Τσατάνη δείχνει ότι η επιτροπή θεσμών ενοχλεί και μάλιστα προαναγγέλλει ότι δεν θα έρθει αν κληθεί. Επειδή κάποιος πρέπει κάτι να κάνει – δεν καταλαβαίνω ποιος ωφελείται – τόσο σοβαρά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από δικαιοσύνη;», τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άδειασαν, πάντως, την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν προκύπτει λόγος να έρθει η δικογραφία Βγενόπουλου. «Δεν ενοχλείται από την επιτροπή η Τσατάνη, ενοχλείται από το αίτημα να έρθει η δικογραφία», υπογράμμισε ο Σπ. Λυκούδης (Ποτάμι), ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «θεμιτή η άποψη της κυρίας Τσατάνη». Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου  ξεκαθάρισε ότι «ορθώς η Τσατάνη λέει δεν μπορεί να έρθει η δικογραφία», με τον Μ. Βορίδη να αναρωτιέται αν η εξέταση δικογραφιών είναι δουλεία της επιτροπής Θεσμών.

Από την πλευρά της η Τ. Χριστοδολουπούλου ανακοίνωσε τελικά ότι θα ζητήσει την άποψη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο, δε, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διερωτήθηκε γιατί στο αίτημα της Επιτροπής απαντάει η εισαγγελέας Εφετών και όχι είτε ο κ. Ντογιάκος είτε η κυρία Κοτζαμάνη. «Υπήρξε προσπάθεια  να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς όταν θα έρθουν οι δικογραφίες θα δείτε», συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Αλέξανδρος Διαμάντης