Αρνητές της μάσκας γρονθοκόπησαν εργαζόμενο του Μετρό στην Ομόνοια

Αρνητές της μάσκας γρονθοκόπησαν εργαζόμενο του Μετρό στην Ομόνοια

Ένα ακόμη περιστατικό βίας από αρνητές της μάσκας που ξυλοκόπησαν άγρια εργαζόμενο του μετρό στην Ομόνοια, δείχνει την έκταση του φαινόμενου. Δύο νεαροί επιβάτες γρονθοκήπσαν τον υπεύθυνο του σταθμού επειδή τους ζήτησε να συμμορφωθούν και να φορέσουν μάσκα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ εκείνοι διέφυγαν. Ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και εναντίον εκπαιδευτικών από γονείς που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα τα παιδιά τους.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Όταν αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού του επιτέθηκαν, τον γρονθοκόπησαν, τον χτύπησαν με κλωτσιές σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Το θύμα μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ, καταδικάζει τη βίαιη επίθεση και αναφέρει ότι ο εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας δέχθηκε επίθεση την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τον σοβαρό του τραυματισμό και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ερευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού  απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στα μέσα μεταφοράς.