Αργυρό βραβείο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Αργυρό βραβείο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Oμάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE 2021, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, οι φοιτητές εκπροσώπησαν την Ελλάδα με το προϊόν Nutri Salad Bars, που είχε κερδίσει στον αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεκατρείς χώρες

 

Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή έγιναν και αυτή τη χρονιά εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

- Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν "Tempty", υγιεινό, νόστιμο και βιώσιμο προϊόν, που αποτελεί μία εναλλακτική του κρέατος πρόταση, με βάση το μυκήλιο.

- Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, μοιράστηκαν από κοινού δύο χώρες: η ομάδα της Ελλάδας, με το προϊόν "Nutri Salad Bars", αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις (ελληνική σαλάτα, πράσινη, σαλάτα, σαλάτα λαχανικών) και η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν "Butternot", μία εναλλακτική πρόταση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη, φυτικής προέλευσης, χωρίς λιπαρά.

- Το ειδικό βραβείο ECOTROPHELIA Special Marketing Prize, κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν "Libero", μη αλκοολούχο λικέρ καφέ, ποικιλίας Arabica, με πλούσιο άρωμα και αφρώδη υφή.

Λόγω της ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, δεν δόθηκε χάλκινο βραβείο.

Σημειώνεται ότι στα 11 χρόνια που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέντε φορές, κερδίζοντας δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο βραβεία.