Αρ. Μπαλτάς: Πλήγμα που κατέβηκε η παράσταση του Εθνικού!

Αρ. Μπαλτάς: Πλήγμα που κατέβηκε η παράσταση του Εθνικού!

«Πλήγμα» στην ελευθερία της τέχνης χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς το γεγονός ότι κατέβηκε η θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που στηρίζεται σε κείμενο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.

«Το θέμα πολιτικοποιήθηκε, ακραίες φωνές απαιτούσαν πολιτικά μέτρα για να κατέβει αυτή η παράσταση. Γι' αυτό ο καλλιτεχνικός διευθυντής  υποχρεώθηκε να κατεβάσει το έργο αυτό είναι πλήγμα στην ελευθερία της τέχνης κ ήταν σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να εξυμνεί την τρομοκρατία κι ήταν τραύμα για όλους μας αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι ο «έλεγχος μίας παράστασης έστω κ εθνικού θεάτρου δεν μπορεί περνάει ούτε από Βουλή ούτε από υπουργείο», ενώ όπως ισχυρίστηκε «ο υπουργός δεν μπορεί ελέγξει προκαταβολικά ένα ρεπερτόριο». Επιχειρώντας να κρατήσει ισορροπίες (για να μην τον… καταγγείλει η αριστερά) υποστήριξε ότι η τέχνη είναι πολύμορφη και πως κάποια πράγματα που σε μια εποχή θεωρούνται υπερβολικά ασεβή σε μια άλλη εποχή γίνονται σεβαστά!

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι αυτό το έργο «υποδόρια και ύπουλα», θέλει δώσει την εντύπωση ότι είναι πολιτικός εγκληματίας αυτός που με τρομοκρατικά μέσα εναντιώνεται στη δημοκρατία.

Αλέξανδρος Διαμάντης