Αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης τύπου Musudan, προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα. Η αποτυχημένη εκτόξευση φαίνεται να έγινε στις 05:20 το πρωί τοπική ώρα στην ανατολική ακτογραμμή της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τηλεφωνική συνομιλία με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, η εκτόξευση αυτή, φαίνεται να απέτυχε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, το οποίο αναφέρει ότι ο πύραυλος εξερράγη ελάχιστη ώρα μετά την εκτόξευσή του.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη επιχειρήσει τρεις αποτυχημένες δοκιμές του πυραύλου μέσου βεληνεκούς Masudan, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να πλήξει την Ιαπωνία και την αμερικανική περιοχή του Γκουάμ.

Το Τόκιο είχε θέσει από τη Δευτέρα τις ένοπλες δυνάμεις του σε κατάσταση επιφυλακής, ακριβώς λόγω ανησυχιών για επικείμενη βορειοκορεατική βαλλιστική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα τους τελευταίους μήνες, μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο. Ακολούθησε η εκτόξευση ενός δορυφόρου, που πιστεύεται ότι ήταν συγκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή, και σειρά πυραυλικών δοκιμών.

Όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr