Αποκαλύπτεται το σχέδιο της κυβέρνησης: «Μοιραία» η άναρχη δόμηση λέει και ο Χρ. Σπίρτζης

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της κυβέρνησης: «Μοιραία» η άναρχη δόμηση λέει και ο Χρ. Σπίρτζης

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της κυβέρνησης να ρίξει τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία και το θάνατο 83, μέχρι τώρα ανθρώπων, στην πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι στην «άναρχη δόμηση», αφήνοντας όμως παράλληλα ανοιχτό και ένα παράθυρο περί θεωριών συνωμοσίας.

Μετά τον Νίκο Τόσκα που μίλησε για τις αυθαιρεσίες και τις κυνικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο BBC, ευθύνες σε κατοίκους έριξε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που χαρακτήρισε «μοιραία» την άναρχη δόμηση και τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι Αττικής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο Χρήστος Σπίρτζης αφενός αθώωσε την Περιφέρεια Αττικής δηλώνοντας ότι η Ρένα Δουρου ήταν στο συντονιστικό της πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή την Κυριακή (αυτό γράφει το ΑΠΕ αλλά οι πυρκαγιές σε Κινέτα και Μάτι εκδηλώθηκαν τη Δευτερα)

Επίσης υποστήριξε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα σημειώνοντας ότι «Ούτε ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε ολιγωρία ούτε έκανε λάθη, γιατί εκείνη την ημέρα είχε ρίξει όλο το βάρος του στη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και στον Κάλαμο και στον νέο Βουτζά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν υπήρξε κάποιο λάθος στις εντολές που δόθηκαν, θα διαπιστωθεί»

Ευθύνες όμως έριξε στους ανέμους ενώ κάλεσε τη Ν.Δ. να συνεχίση τη στάση που τηρεί και τις επόμενες ημέρες επιχειρώντας όμως να προκαλέσει τα στελέχη της αφού στη συνέχεια επιτέθηκε σε ΜΜΕ, που δεν κατονόμασε λέγοντας πως σπεύδουν να αποδώσουν ευθύνες ενώ οι νεκροί δεν έχουν ταφεί για να καταλήξει με αιχμές ότ πιθανότατα «τα ΜΜΕ αυτά ήταν σε ανοικτή γραμμή με τη ΝΔ ή αν υπήρχε κάποιο σχέδιο μεταξύ τους».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υποδομών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία των μηχανικών, που κάνουν τις αυτοψίες, «να ελέγξουν τις άδειες όλων των κτιρίων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα»

Έκανε λόγο για «πολυτελή κτίσματα πολλά από τα οποία είναι πολυτελή με μάντρες κ.λπ. που είναι μερικώς ή ολικώς αυθαίρετα εμποδίζοντας τη πρόσβαση του κόσμου στη θάλασσα τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς».

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι έδωσαν άδεια σε αυτά τα κτίρια» τόνισε επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το νέο κυβερνητικό αφήγημα.

Διαβάστε Περισσότερα