Αποφυλακίστηκε ο Ριχάρδος - Οι πρώτες του δηλώσεις

Αποφυλακίστηκε ο Ριχάρδος - Οι πρώτες του δηλώσεις

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το απόγευμα ο ενεχυροδανειαστής Ριχάρδος μετά το βούλευμα του συμβουλίου των πλημμελειοδικών και την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ που κατηγορείτο για την υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Ριχάρδος κατά την οριστική του έξοδο δήλωσε: «Θέλω να πάω στο σπίτι μου. δεν έχω κάνει τίποτα. Να πάω στους ανθρώπους που με αγαπάνε και στα μαγαζιά μου».

Η υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού μετατράπηκε σε φιάσκο αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρξε λαθρεμπόριο διότι, όπως ανέφερε η ανακρίτρια που χειρίσθηκε την υπόθεση «ο χρυσός δεν υπόκειται κατά την εξαγωγή του ούτε σε δασμούς και φόρους, ούτε σε οποιονδήποτε περιορισμό» σημειώνοντας μάλιστα πως  «η εξαγωγή χρυσού από τη χώρα μας χωρίς να τηρηθούν οι οριζόμενες από το νόμο διατυπώσεις δεν στοιχειοθετούν λαθρεμπορία αλλά απλή τελωνειακή παράβαση».

Επί της ουσίας το βασικό αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκαν οι συλληφθέντες δεν ίσχυε όπως άλλωστε και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιβεβαίωσε με έγγραφό της προς τις εισαγγελικές αρχές.

Οι δικαστές του Συμβουλίου με το πολυσέλιδο βούλευμα τους, κρίνουν ότι δεν γίνονταν «λαθραία εξαγωγή χρυσού» στην Τουρκία από τον γνωστό ενεχυροδανειστή και τους συγκατηγορουμένους του, αλλά εξαγωγή «λαθραίων εμπορευμάτων».

Οι δικαστές, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέως Κατερίνας Τσιρώνη, εκφράζουν την απόλυτη πεποίθηση τους ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τις κακουργηματικές πράξεις» που αποδίδονται στους κατηγορούμενους καθώς «παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς τους συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης ότι έχουν τελέσει τις διωκώμενες κακουργηματικές πράξεις..»

Κατά το Συμβούλιο, τα έγγραφα που απέστειλε στην Ανακρίτρια της υπόθεσης η ΑΑΔΕ-Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, όπου αναφέρεται πως δεν αποτελεί λαθρεμπορία η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία λόγω Τελωνειακής Ένωσης, «δεν αναιρούν την κρίση του περί ύπαρξης σοβαρών ενδείξεων ενοχής» η οποία δεν αναιρείται από κανένα αποδεικτικό μέσο «και τούτο διότι η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων με τα έγγραφα αυτά δεν αναφέρεται στην εξαγωγή λαθρεμπορευμάτων..»

 

 

Φωτογραφία intime news