Από τις 18 Μαΐου μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Από τις 18 Μαΐου μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ η πρόθεση της κυβέρνησης είναι από τις 25 Μαΐου να επιτραπεί η μετάβαση και στα υπόλοιπα νησιά, επισημαίνοντας όμως πως οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Κυριακή, οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στις εκκλησίες ώστε να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αλλά και τα μυστήρια των γάμων και των βαφτίσεων, ενώ το ανώτατο όριο όσων θα βρίσκονται στο εσωτερικό των ναών δεν θα επιτρέπεται να ξεπερνάει τα 50 άτομα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μάιου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.