Από σήμερα η εξαργύρωση των voucher 200 ευρώ για Laptop και Tablet

Από σήμερα η εξαργύρωση των voucher 200 ευρώ για Laptop και Tablet

Μπορούν από σήμερα οι δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» να εξαργυρώσουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά ενός Tablet ή Laptop. Τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιούνται για αγορές σε εγκεκριμένους προμηθευτές από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου. 

Τα πρώτα voucher ξεκίνησαν να εκδίδονται, ενώ από σήμερα τα συνεργαζόμενα καταστήματα – προμηθευτές θα δέχονται τις επιταγές, με τις οποίες μπορεί να γίνει αγορά tablet, laptop, dektop ή και περιφερειακών συσκευών ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στις νέες οδηγίες γίνεται αναφορά στην προθεσμία για τη χρήση του voucher το οποίο θα συνεχίσει να «τρέχει» έως τις 30 Ιουλίου 2021. καθώς και στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έκδοσης των επιταγών.

«Όσοι δικαιούχοι έχουν φθάσει σε αυτό το βήμα, θα επιλέγουν έκδοση επιταγών" στη συνέχεια θα δηλώνουν-επιβεβαιώνουν και πάλι τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, και θα αναμένουν να λάβουν τους κωδικούς των επιταγών τους (αποστολή στο sms και εμφάνιση στη συγκεκριμένη σελίδα της εφαρμογής)» επισημαίνεται στις οδηγίες. 

Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές (voucher) έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Το πρόγραμμα αφορά μέλη οικογενειών με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν το εν λόγω πόσο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιούνται για αγορές σε εγκεκριμένους προμηθευτές από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Για τα καταστήματα λιανικής και τον εξοπλισμό που έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστoσελίδα digital-access.gov.gr.