Απλήρωτες εδώ και 4 μήνες οι καθαρίστριες της ΟΣΥ

Απλήρωτες εδώ και 4 μήνες οι καθαρίστριες της ΟΣΥ

Πάνω από 4 μήνες είναι απλήρωτες οι καθαρίστριες που εργάζονται για λογαριασμό εταιρείας και έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των μπλε λεωφορείων, οι οποίες βρίσκονται σε απεργία για ενδέκατη ημέρα. Σήμερα το πρωί, μάλιστα, συγκεντρώθηκαν στην αφετηρία των λεωφορείων στην Εθνική Άμυνα στον Χολαργό ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως αναφέρει το megatv.com, οι οδηγοί των λεωφορείων μετά το τέλος της βάρδιας παίρνουν φαράσι και σκούπα και καθαρίζουν μόνοι τους τα λεωφορεία, προκειμένου το πρωί οι επιβάτες να τα βρουν καθαρά.

Οι εργαζόμενες δήλωσαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ότι η εταιρεία, για την οποία εργάζονται, καθυστερεί τις πληρωμές τους χρόνια τώρα, έχει προχωρήσει σε μείωση του μισθού τους, ενώ προκειμένου να μην πληρώνει όλο το μισθό τους, τους δίνει επιπλέον ρεπό. Το ωράριό τους είναι 9 το βράδυ με 3 τα ξημερώματα, τόνισαν.

Η εταιρεία πληρώνεται κανονικά από την ΟΣΥ υποστήριξε το μέλος της διοίκησης εργαζομένων ΟΑΣΑ, Απόστολος Κασιμέρης και τόνισε ότι η εταιρεία έχει πει «απίστευτα ψέμματα» για τις γυναίκες που εργάζονται στον καθαρισμό των λεωφορείων, όπως ότι πληρώνονται κανονικά.