Απίστευτο tweet του Λιμενικού

Απίστευτο tweet του Λιμενικού

Ένα ακατάληπτο tweet αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λιμενικού Σώματος, με το οποίο επιχειρείται προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, και το οποίο έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις αφού δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, ενώ λίγες ώρες πριν είχε αναρτηθεί και ολόκληρη ομιλία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η πρακτική αυτή δημιουργεί έντονο προβληματισμό δεδομένου ότι μια υπηρεσία όπως το Λιμενικό Σώμα εμφανίζεται, πέραν της προβολής της πολιτικής του ηγεσίας, να εμπλέκεται και στην πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για το τι θα γίνει μετά την ημερολογιακή λήξη του μνημονίου.

Ειδικότερα, η ανάρτηση που έγινε λίγες ώρες μετά την ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφέρει ότι «Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επίσημο λογαριασμό του Σώματος, αναφέρεται επί λέξει ότι: «Επίσημο twitter account του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ενημερώνουμε και παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον πολίτη».

Το tweet του Λιμενικού προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την αντίδραση και του Βασίλη Κικίλια, που αναφέρει χαρακτηριστικά «Παρακαλούνται οι αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατρέπουν σε εργαλεία προπαγάνδας θεσμούς και σώματα ασφαλείας».

Το σχόλιο του Κωνσταντίνου Ζούλα για την ανάρτηση του Λιμενικού Σώματος: