Απίστευτη δήλωση Μάρδα: Η ΝΔ έπρεπε να είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς

Απίστευτη δήλωση Μάρδα: Η ΝΔ έπρεπε να είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς

Απίστευτο αλλά αληθινό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν στη Νέα Δημοκρατία το φταίξιμο γιατί υπάρχουν τόσες πολλές αντιδράσεις στο θέμα των πλειστηριασμών, κατηγορώντας την(!) ότι αν δεν νομοθετούσε κατά των πλειστηριασμών όταν ήταν κυβέρνηση δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις σήμερα.

Το απίστευτο αυτό σχόλιο έκανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά.

Ειδικότερα ο κ. Μάρδας, σχολιάζοντας την προτροπή του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα στο ίδιο ραδιόφωνο, η κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει αυξηθεί και το βάρος».

Στο ερώτημα ότι τότε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και διατύπωνε το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες».

Αναφερόμενος δε στις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πλειστηριασμών όταν ήταν αντιπολίτευση είπε:

«Αν και εγώ πρέπει να σας πω ότι διαφωνούσα με την τότε θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση είναι που κυβερνά και η αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά της όπως νομίζει ότι πρέπει να την κάνει. Κάποια στιγμή η όποια κυβέρνηση πρέπει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της και η αντιπολίτευση το δικό της ρόλο».

Την απίστευτη δήλωση του κ. Μάρδα ανέβασε στο TWITTER ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης με το σχόλιο: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μάρδα, για τους πλειστηριασμούς, πρέπει να γίνει σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην πολιτική στο παρελθόν. Αναίσχυντοι σε όλα τους».