Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες - Εξουδετερώθηκε ο δράστης

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες - Εξουδετερώθηκε ο δράστης

Βέλγοι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» ύποπτο, ο οποίος προκάλεσε μια μικρής ισχύος έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών χθες το βράδυ, αποτρέποντας την τελευταία στιγμή μια επίθεση που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά θύματα.

Σύμφωνα με τις αρχές η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Βελγίου είναι υπό έλεγχο ενώ ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν από την έκρηξη και πριν στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία στον σταθμό ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρείται “τρομοκρατική επίθεση”. Ενώ ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να πυροδοτήσει μια βόμβα με καρφιά που είχε κρύψει σε μια βαλίτσα.

Ο δράστης της αποτυχημένης επίθεσης ήταν ένας ο οποίος δεν είχε ιστορικό υπόπτου για τρομοκρατία, διευκρίνησε ο εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε πως τα αρχικά του άνδρα ήταν Ο.Ζ. και πως το σπίτι του στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών έχει ερευνηθεί.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών και η Grand Place, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις και πυροβολισμούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ