Απέσυρε ο Γ. Μουζάλας την τροπολογία για απ' ευθείας διορισμό του Διοικητικού Διευθυντή των Επιτροπών Προσφύγων

Απέσυρε ο Γ. Μουζάλας την τροπολογία για απ' ευθείας διορισμό του Διοικητικού Διευθυντή των Επιτροπών Προσφύγων

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας για την τροπολογία με την οποία έδινε στον εαυτό του την αρμοδιότητα διορισμού στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή των Επιτροπών Προσφύγων, παρακάμπτοντας  τη Τριμελή Επιτροπή που προβλεπόταν.  

«Άκουσα προσεκτικά κρίσεις κι επικρίσεις. Το αποσύρω και θα το ξαναδούμε. Πάντως ο τρόπος που διορίζεται είναι όπως όλοι οι διοικητικοί διευθυντές. Μπορεί να ξανάρθει ίδιο, αλλά άκουσα κριτικές που είναι λογικές κάπου και θα το ξανακοιτάξω μήπως μπορεί να αλλάξει για να μην αντέχει σε τέτοιες επικρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Υπενθυμίζετε ότι όπως είχε αποκαλύψει το liberal ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργούσε με την εν λόγω τροπολογία τη διάταξη που όριζε ότι ο Διοικητικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Προσφύγων θα προσλαμβανόταν κατόπιν διενέργειας δημόσιας πρόσκλησης και έγκρισης από τριμελή επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα όριζε ο νόμος θα πληρωνόταν κατόπιν της σύμφωνης γνώμης επιτροπής που θα αποτελείτο από α) έναν βοηθό Συνήγορο του Πολίτη και τον αναπληρωτή του ως Πρόεδρο, β) από έναν σύμβουλο του ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή του ως μέλος και γ) από ένα μέλος του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού ΑΕΙ νομικών, πολιτικών επιστημών της χώρας ως μέλος και τον αναπληρωτή του με όμοια προσόντα, που υποδεικνύονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.


Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Photo by Sooc