Απεβίωσε η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Σάσα Μανέττα

Απεβίωσε η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Σάσα Μανέττα

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης, Σάσα Μανέττα. Γεννήθηκε στην Νίκαια και ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού.

Σπούδασε σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Προσελήφθη στην τότε ΕΙΡ ως παρουσιάστρια, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια της τότε ΥΕΝΕΔ τη δεκαετία του ’80. Ασχολήθηκε με τη στιχουργική, ενώ βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Εξέδωσε ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι...», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

Διαβάστε Περισσότερα