Απαραίτητα αξεσουάρ για το smartphone σου

Απαραίτητα αξεσουάρ για το smartphone σου

Μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς, κρατάς στα χέρια σου επιτέλους το καινούριο σου κινητό τηλέφωνο. Με γεια! Μην το αφήσεις όμως έτσι. Το smartphone σου έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει όλα σου τα «θέλω» διευκολύνοντάς σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητά σου, φτάνει να φροντίσεις να το πλαισιώσεις με τα κατάλληλα «εξτραδάκια» που θα το θωρακίσουν από κάθε απειλή και θα του επιτρέψουν να… ξεδιπλώσει τα ταλέντα του. Έλα να δούμε τα αξεσουάρ smartphone που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου!

Θήκη

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα πρέπει να πλαισιώσεις το smartphone σου είναι μία θήκη προστασίας. Όσο ανθεκτικά κι αν είναι τα σύγχρονα smartphones σε νερό, γρατζουνιές, πτώσεις και λοιπούς καθημερινούς κινδύνους, είναι κρίμα να ρισκάρεις την ακεραιότητα του δικού σου. Στη διάθεσή σου βρίσκονται θήκες για κάθε γούστο και ανάγκη. Από λιτά back covers και εξαιρετικά διακριτικές προτάσεις crossbody, μέχρι θήκες τύπου book που εκτός από το smartphone θα φιλοξενήσουν και τις απαραίτητες σε κάθε σου έξοδο από το σπίτι ή το γραφείο, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Εσύ απλά επίλεξε το σχέδιο, το στυλ και το χρώμα που σου ταιριάζει και έχε το κεφάλι σου ήσυχο, γνωρίζοντας ότι το αγαπημένο σου smartphone δεν κινδυνεύει.

Μεμβράνη/Γυαλί προστασίας οθόνης

Εξίσου σημαντικό με τη θήκη όμως είναι και η μεμβράνη ή το γυαλί προστασίας οθόνης. Η θήκη, όσο καλή και αποτελεσματική κι αν είναι, προστατεύει τη συσκευή περιμετρικά συν την πλάτη της. Η οθόνη ωστόσο παραμένει ακάλυπτη και αυτό είναι ένα πρόβλημα, δεδομένου του ότι μία πιθανή αντικατάστασή της είναι πανάκριβη -συχνά το συνολικό κόστος της επισκευής πλησιάζει αυτό του ίδιου του smartphone! Ευτυχώς για ‘σένα, με μία μεμβράνη ή ένα γυαλί προστασίας, θα κάνεις τη δουλειά σου. Σχετικά ανέξοδη λύση που δεν επηρεάζει καθόλου τις εμπειρίες θέασης και χρήσης της συσκευής, θα είναι εκείνο που θα απορροφήσει κραδασμούς και ενέργεια κρατώντας την οθόνη ανέπαφη.

Φορτιστής

Είμαστε σίγουροι ότι δεν περίμενες εμάς να σου πούμε να πάρεις φορτιστή για το κινητό σου. Αυτό που θα σου προτείνουμε όμως, είναι να βεβαιωθείς ότι διαθέτεις τον καλύτερο δυνατό τέτοιο. Τι εννοούμε; Οι καινούριες συσκευές διαθέτουν τεχνολογία ταχείας φόρτισης (θα τη δεις να αναφέρεται ως Super Fast Charging, SuperCharge, HyperCharge κ.α.) που τους επιτρέπει να γεμίζουν την μπαταρία τους σε εξαιρετικά μικρούς χρόνους χρησιμοποιώντας φορτιστές υψηλότερης ισχύος (με περισσότερα W δηλαδή). Δες λοιπόν ποιος είναι ο ισχυρότερος φορτιστής που υποστηρίζει η δική σου συσκευή και προμηθεύσου έναν τέτοιο, ώστε να κάνεις τη δουλειά σου σε χρόνο μηδέν.

Powerbank

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που δε βρίσκεσαι στο σπίτι, το γραφείο ή τέλος πάντων κάπου με πρίζα ώστε να φορτίσεις την μπαταρία της συσκευής σου η οποία… πνέει τα λοίσθια; Εδώ την κατάσταση θα σώσει ένα powerbank, το οποίο θα σου προσφέρει απλόχερα την ενέργεια που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μεγάλο (σε χωρητικότητα και κατ’ επέκταση σε όγκο). Ακόμα κι ένα μικρό μοντέλο μέχρι 3000 mAh αρκεί για να γεμίσει την μπαταρία της συσκευής σου σε επαρκές ποσοστό, προκειμένου εκείνη να αντέξει ως το τέλος της ημέρας σου ή εν πάση περιπτώσει μέχρι να βρεθείς κοντά σε πρίζα.

Κάρτα μνήμης

Αν η συσκευή σου παίρνει κάρτες μνήμης, τότε μην το σκεφτείς καν. Μιλάμε για τον πλέον ανέξοδο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο θα επεκτείνεις τον εσωτερικό της αποθηκευτικό χώρο. Οι τιμές των καρτών μνήμης έχουν πέσει εντυπωσιακά, οπότε δες ποια είναι η ταχύτερη έκδοση που υποστηρίζει η δική σου συσκευή (π.χ. microSDHC ή microSDXC) και εξόπλισέ τη με την κατάλληλη λύση. Αν αρέσκεσαι να κρατάς αποθηκευμένο περιεχόμενο multimedia στο smartphone σου (φωτογραφίες, βίντεο, μουσικά κομμάτια, επεισόδια από τις αγαπημένες σου σειρές, podcasts κλπ), τότε μην το σκεφτείς καν.

Ακουστικά/Handsfree

Ένα ζευγάρι καλών ακουστικών πάει «πακέτο» με το smartphone σου. Στην αγορά βέβαια θα βρεις εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) προτάσεις κάθε τύπου για όλα τα γούστα, τις ανάγκες και τα budgets. Εμείς από πλευράς μας θα σου λέγαμε να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου από τα λεγόμενα true wireless μοντέλα, τα πραγματικά ασύρματα δηλαδή ακουστικά. Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων λύσεων είναι το εξαιρετικά συμπαγές τους design και βέβαια η εξίσου μικρή και βολική θήκη μεταφοράς που επιπροσθέτως τα φορτίζει κιόλας. Αν προτιμήσεις τέτοιο σετ, βεβαιώσου ότι εφαρμόζει καλά στα αφτιά σου ώστε να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αποστειρωτικά

Για το τέλος, μία κατηγορία αξεσουάρ που μπήκε στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν, θα μας συντροφεύει για κάμποσα ακόμα. Το smartphone είναι η συσκευή με την οποία έρχεσαι σε επαφή τις περισσότερες φορές της ημέρας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη -ακόμα και με το smartwatch. Πόσο σίγουρος είσαι όμως ότι τα χέρια σου είναι αρκούντως καθαρά όταν αγγίζεις την οθόνη του; Αν συνυπολογίσεις και το πόσο εκτεθειμένη είναι η συσκευή σου σε μικρόβια και μύκητες, τότε εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι η συχνή χρήση μίας λύσης αποστείρωσης, ειδικά μετά από μία γεμάτη τρέξιμο ημέρα, είναι μείζονος σημασίας.