Απαράδεκτη και καταδικαστέα η διατύπωση Βερναρδάκη - Σύγκρουση με Συρίγο για Χούντα, Πολυτεχνείο
Αλέξης Τσίπρας

Απαράδεκτη και καταδικαστέα η διατύπωση Βερναρδάκη - Σύγκρουση με Συρίγο για Χούντα, Πολυτεχνείο

Μετά τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής -στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - ζήτησε συγγνώμη από την Νίκη Κεραμέως για το βίντεο με τον χαρακτηρισμό που ακούστηκε. «Ήταν μια διατύπωση που αποσύρθηκε αμέσως και προφανώς δεν εκφράζει το κόμμα μας ούτε εμένα προσωπικά», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Το χαρακτήρισε δε, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ως μια «άστοχη, ατυχή απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή προς το πρόσωπο σας», απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας.

Επίσης, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα. Να συνδέσει την επίθεση την εμπρηστική με την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τα πολιτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε, στο στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», τόνισε στη συνέχεια.

Τέλος, επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό για το σχόλιό του περί εκτσογλανισμό της κοινωνίας: «Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και του διχασμού».

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε και η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου περί Πολυτεχνείου και πτώσης της χούντας. «Μένω έκπληκτος για αυτή την παρέμβασή σας, την αναθεώρηση της ιστορίας μας. Ήταν γραπτό, όχι εν τη ρύμη του λόγου. Προαποφασισμένη και μελετημένη ομιλία. Βουλευτής της ΝΔ είστε όχι του ΛΑΟΣ, ούτε της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Είπατε δεν υπήρξε αντίσταση στην χούντα παρά μεμονωμένα περιστατικά. Είναι πρωτοφανής ιστορικός αναθεωρητισμός. Είπατε μύθο της μεταπολίτευσης το Πολυτεχνείο. Ρόλο πυθίας ο Θεοχάρης. Είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ; Του κόμματος του Κ. Καραμανλή; Σας εκφράζουν ως ΝΔ και κυβέρνηση όσα είπε ο Συρίγος για να επανεκλεγεί βουλευτής από το ακροδεξιό ακροατήριο ή συνολική γραμμή Μητσοτάκη που μας είπε ότι δεν αναγνωρίζει την έννοια λαός γιατί έχει ερωτευθεί το αρκτικόλεξο ΛΑΟΣ».

«Να ανακαλέσει ο Συρίγος και ο αρχηγός σας να πάρει θέση. Ή να αποβάλλει τον Συρίγο από την Κ.Ο. ή να παραιτηθεί ο ίδιος. Αυτή είναι η μετάλλαξη της ΝΔ του Μητσοτάκη προς τα άκρα δεξιά. Δεν θα γίνει και η μετάλλαξη της ίδιας της δημοκρατίας. Δεν θα γίνει μετάλλαξη του δημοσίου πανεπιστημίου στον τόπο μας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την ψήφισή του.