Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Την αντίθεση τους στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη «Fraport» εξέφρασαν, για ακόμη μία φορά, σήμερα σε ανοικτή συνέλευση οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Χανίων.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ο οποίος τάχθηκε κατά της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι για την ΟΣΥΠΑ το μέτωπο της ιδιωτικοποίησης παραμένει ανοικτό. «Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τους υπουργούς Άμυνας, Μεταφορών-Υποδομών και Οικονομικών, όταν θα ετοιμαστεί να υπογράψουν τη σύμβαση. Το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας προβλέπει να πάει η σύμβαση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιτροπή για έγκριση από την Κομισιόν και το τρίτο στάδιο είναι να έρθει το θέμα στο εθνικό Κοινοβούλιο για να γίνει η σύμβαση νόμος. Άρα, δεν πρόκειται για μία διαδικασία που έχει κλείσει», σημείωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Επίσης, επανέλαβε ότι η Ομοσπονδία προετοιμάζεται να προσφύγει, έως το τέλος Νοεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητώντας την πλήρη ακύρωση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα η ΟΣΥΠΑ ετοιμάζει έναν φάκελο, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικύρωσης της σύμβασης.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος αναφέρθηκε στις προσφυγές που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, καθώς και φορείς περιοχών στα όρια των οποίων βρίσκονται τα υπό παραχώρηση αεροδρόμια. Τέλος, κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς να συνυπογράψουν το κείμενο που θα σταλεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στις ΥΠΑ θα συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ