Aντιπρόεδρος Εθνικού Μετώπου: Η Le Pen παραμένει η αδιαφιλονίκητη ηγέτης μας

Aντιπρόεδρος Εθνικού Μετώπου: Η Le Pen παραμένει η αδιαφιλονίκητη ηγέτης μας

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Florian Philippot κάλεσε σήμερα σε «μια πιο συσπειρωμένη δομή» μετά την ήττα της υποψήφιας του κόμματος Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή παραμένει η αδιαφιλονίκητη ηγέτιδά του.

«Πιστεύω ότι πολλοί ζητούν μια ακόμη πιο συσπειρωμένη δομή, ακόμη πιο αποτελεσματική για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην εξουσία», δήλωσε ο Philippot μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Europe 1, αφού η Λεπέν ανακοίνωσε χθες τη «βαθιά αναδιάρθρωση» του FN.

Το Εθνικό Μέτωπο είναι «η μόνη δομημένη αντιπολιτευτική δύναμη σήμερα», εκτίμησε ο ίδιος.

«Έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε μια νέα πολιτική δύναμη, να περάσουμε στο επόμενο στάδιο για να είμαστε ακόμη πιο συσπειρωμένοι, πιστεύω ότι αυτό επιθυμούν πολλοί Γάλλοι», τόνισε μιλώντας στο RTL, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να διοργανώσουμε ένα συνέδριο για να το κάνουμε».

Στο Europe 1 ο Philippot εκτίμησε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα «σίγουρα δεν είναι προσωπική ήττα» της Μαρίν Λεπέν, η οποία παραμένει «φυσικά» η αδιαφιλονίκητη πρόεδρος του FN.

«Οι μεγάλες δυνάμεις του χρήματος ενώθηκαν γύρω από τον υποψήφιό τους, τον Μακρόν (…) διότι είναι χρήσιμος για τα συμφέροντά τους», κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ