Αντίποινα κατά των χωρών της Δύσης ετοιμάζει η Μόσχα

Αντίποινα κατά των χωρών της Δύσης ετοιμάζει η Μόσχα

Αποφασισμένη να απαντήσει στις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη Δύση εμφανίζεται η Μόσχα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, να δηλώνει ότι η «απάντηση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας».

Ο Peskov δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει τις μαζικές απελάσεις διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και άλλους συμμάχους, «αλλά θα το κάνει στην κατάλληλη στιγμή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Reuters.

Ο Peskov, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο απάντησης της Ρωσίας, αλλά σημείωσε ότι θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Στο μεταξύ η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Valentina Matviyenko δήλωσε με αφορμή τις μαζικές απελάσεις ρώσων διπλωματών από τις δυτικές χώρες, ότι η Ρωσία θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

«Αναμφισβήτητα η Ρωσία, όπως αυτό συνηθίζεται στην πρακτική της διπλωματίας, θα απαντήσει συμμετρικά και θα τηρήσει την ισορροπία ως προς τον αριθμό των διπλωματών», δήλωσε η Matviyenko, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία είναι αναγκασμένη να απαντήσει με τα ίδια μέτρα.

«Δεν είμαστε εμείς που το ξεκινήσαμε αυτό και δεν φέρουμε ευθύνη για αυτό» δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Φωτογραφία: APImages