Αντιμέτωπη με δίωξη η μητέρα του Κατσίφα μετά το μνημόσυνο του γιου της

Αντιμέτωπη με δίωξη η μητέρα του Κατσίφα μετά το μνημόσυνο του γιου της

Οι αλβανικές Αρχές άσκησαν δίωξη κατά της Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εξαιτίας των δηλώσεών της κατά το ετήσιο μνημόσυνο του γιου της ο οποίος είχε πέσει νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με Αλβανούς αστυνομικούς, πέρσι την 28η Οκτωβρίου, λίγο έξω από το μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες.

Η δικογραφία κατά της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έφθασε σήμερα από τα Τίρανα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου και βάσει αυτής κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της υποκίνησης βίας και του εθνοτικού μίσους.

Η μητέρα του Κατσίφα διαμαρτυρόταν για το γεγονός, ότι έναν ολόκληρο χρόνο μετά τον θάνατο του γιου της, δεν της έχει δοθεί το πόρισμα της αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες αυτός έχασε την ζωή του, περικυκλωμένος από ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας. 

Πλέον, η εισαγγελία Αργυρόκαστρου είναι αυτή που θα κρίνει αν διαπιστώνεται ή όχι ποινικό αδίκημα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αλβανικού, τηλεοπτικού σταθμού Report TV, το άρθρο 265 αναφέρει ότι όποιος προάγει το μίσος και τη διαμάχη λόγω φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ., τιμωρείται με φυλάκιση από 2 έως 10 έτη.