Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ Μ. Ζορπίδη και Ε. Χατζηγεωργίου για την αποστολή στα Σκόπια

Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ Μ. Ζορπίδη και Ε. Χατζηγεωργίου για την αποστολή στα Σκόπια

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη με αφορμή την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το voria. gr. σχολιάζοντας την άρνηση του ΕΕΘ να συμμετέχει στην αποστολή, η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση του κ. Ζορπίδη τη στιγμή που όπως ανέφερε, δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό», τόνισε ενώ τον χαρακτήρισε και «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

«Με έκπληξη είδα ότι η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης απαντώντας στις δηλώσεις της ΥΜΑΘ.

Εξέφρασε ακόμα τη θέση του ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. «Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ'' αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης πριν την ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδειο

Στο μεταξύ σε φρούριο είχε μετατραπεί το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή λόγω της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα. Έξω από το Βελλίδειο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στο σημείο, ενώ είχε η κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του κέντρου.

Παρά τον αστυνομικό κλοιό, όμως, συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.