Αντ. Σαμαράς: Ο έρωτας ελευθερίας είναι η συλλογική μας ελπίδα

Αντ. Σαμαράς: Ο έρωτας ελευθερίας είναι η συλλογική μας ελπίδα

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά σε άρθρο του σήμερα: «Όσο θεωρούμε τον Πατριωτισμό αδιαπραγμάτευτο τρόπο σκέψης κι άσκησης πολιτικής, όσο παραμένουμε χώρα κι όχι "χώρος", όσο μένει ζωντανός ο "Έρωτας Ελευθερίας" που μας καθόρισε ως λαό και ως Έθνος…Τότε, καμιά σημερινή δυσκολία δεν είναι αξεπέραστη. Καμιά πρόσφατη αποτυχία δεν είναι οριστική. Και καμιά "δυσοίωνη" εξέλιξη δεν είναι αναπότρεπτη».

Συγκεκριμένα στο άρθρο του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Σαμαράς δε προσθέτει, με έμφαση: «Αρκεί ο Έρωτας Ελευθερίας και τα Φιλελεύθερα Πατριωτικά ιδανικά να αναβλύζουν ως η πηγή της έμπνευσής μας. Ο Έρωτας Ελευθερίας είναι η συλλογική Ελπίδα μας - και η ρίζα αυτής της Ελπίδας στα κατάβαθα της Ψυχής μας. Κι όποιοι "ξεγράφουν" τους Έλληνες, όποιοι περιφρονούν την Ελλάδα, ας «κοιτάξουν» το 1821! Κι ας θυμηθούν τα λόγια του "Γέρου του Μωριά", του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:

"Εκείνος ο πόλεμος εστάθη η ευτυχία της Πατρίδας"…

Το 1821 είναι μήνυμα Ελευθερίας!

Την οποία εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά!

Και από την όψη και από την κόψη…»

Τέλος ο τέως πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «πορευόμαστε 200 χρόνια με απανωτές αναστάσεις και πτώσεις, δίχως τελειωμό. Αλλά είμαστε σε διαρκή «μετάληψη» με τον Έρωτα Ελευθερίας, ώστε να παραμένει ανέγγιχτη η ασπίδα Αθανασίας του Ελληνισμού! Έναν Έρωτα Ελευθερίας, που δεν κάμπτεται ούτε μετά από δεκαετίες επιβολής κρατισμού, εθνομηδενισμού, δηλητηριώδους λαϊκισμού, "καθεστωτικής" μοιρολατρίας, φοβικών συνδρόμων και "ακαδημαϊκής" ηττοπάθειας. Πού ούτε την Ιστορία μας, ούτε τα σύμβολά της μπόρεσαν ποτέ να διαγράψουν».