«Άνοιξε» το μέτωπο της φωτιάς στα Κύθηρα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

«Άνοιξε» το μέτωπο της φωτιάς στα Κύθηρα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας θα δίνει η Πυροσβεστική στα Κύθηρα, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει διευρυνθεί, με συνέπεια να προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί δύο φορές τις τελευταίες πέντε ώρες και πλέον στο νησί επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους και αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Κυπριωτιάνικα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως τις 21:00 το βράδυ δεν απειλούνταν άμεσα κατοικημένες περιοχές, όμως ο δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από σπίτια.

Ο κ. Χαρχαλάκης είχε δηλώσει στις 17:00 ότι η ηλεκτροδότηση του νησιού έχει διακοπεί από τις 13:30 μετά το μεσημέρι.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11 το μεσημέρι δίπλα από το νοσοκομείο του νησιού, στη περιοχή Αρωνιάδικα και λόγω των ισχυρών ανέμων που επεκτάθηκε γρήγορα προς Πιτσινάδες, Αραιούς και Μυλοπόταμο.

Το απόγευμα κι ενώ η φωτιά φαινόταν ότι είναι σε ύφεση άλλαξε η διεύθυνση του ανέμου με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί και πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα