Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 70-74

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 70-74

Άνοιξε νωρίς το πρωί η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, το κλείσιμο του ραντεβού θα μπορεί να γίνει με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Θα ακολουθήσει, στις αρχές Απριλίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών.

Εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα εμβόλια της Johnson & Johnson, τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει ήδη τους δύο πρώτους στόχους του «Σχεδίου Ελευθερία». Πιο αναλυτικά, στη χώρα μας έχουν γίνει πλέον 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ από μια τουλάχιστον δόση έχει χορηγηθεί σε 1 εκατ. πολίτες. Μάλιστα, τα άτομα που έχουν ήδη ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις προσεγγίζουν πλέον το μισό εκατομμύριο.

Από την 1η Απριλίου θα προστεθούν ακόμα 272 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας, με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.073. Θα είναι, μάλιστα, αυξημένα κατά 55 σε σχέση με ό,τι είχε ανακοινωθεί κατά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος τον Δεκέμβριο. Ανάμεσα σε αυτά θα περιλαμβάνονται και δύο ακόμη «mega εμβολιαστικά κέντρα», στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.